Här på sidan kan du läsa mer om utbildningsterapi.
Vad är utbildningsterapi?
Utbildningsterapi (eller egenterapi som det också kallas) är ett obligatoriskt moment på psykoterapeututbildningen och psykologutbildningen. Syftet med terapin är att du ska kunna utvecklas som terapeut eller psykolog och kunna reflektera över dig själv.
Hur går det till?
Beroende på vad din utbildning kräver kommer processen se olika ut. Men vanligast är att vi träffas en gång i veckan eller varannan vecka fram tills att du har gått 25 eller 50 timmar i egenterapi. Första mötet går vi tillsammans igenom målen för din utbildning och lägger upp en plan som passar dina behov.
För vilka är det för?
Utbildningsterapi är för dig som utbildar dig till psykolog eller terapeut.
Jag har gått i utbildningsterapi hos Sofia och lärt mig både om mig själv och om KBT som behandlingsform. Sofia hade förmågan att redan vid första tillfället skapa en stabil allians där jag kände trygghet och förtroende.
Idag använder jag verktyg och strategier som jag fick med mig genom terapin både privat och i mitt möte med klienter.
Linnéa
student KBT steg-1
“
Sofia mötte mig med värme och respekt som skapade ett enormt värde att få prata med en oberoende person men även för att man som person kunde äga sin situation och på så sätt hitta motivation till förändring. Alla behöver ibland stanna och fundera kring sina val i livet, vägar och utmaningar. Att få möjlighet att träffa Sofia för samtal och vägledning har verkligen gett mig nya redskap för att möta nya utmaningar. Sofia är väldigt proffsig och jag lämnar alltid henne med nya tankar och inspiration som fått mig att utmana mig och se med mina egna ögon.
Jag är glad att jag fick chansen och kommer säkerligen plocka upp den här tråden igen någon gång längre fram. Jag kan verkligen varmt rekommendera Sofia. Tack än en gång för chansen att få arbeta tillsammans med dig!